500.000 euro voor nieuwe fietsinfrastructuur in Herselt

Op 21 april 2017, over deze onderwerpen: Fietsbeleid, Fietspaden
Peter Keymeulen

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) verhoogt het investeringsbudget voor de fiets naar een historisch hoog niveau – en dat gaan we ook in Herselt merken. Nog in deze bestuursperiode (tot 2019) is er 500.000 euro Vlaams geld vastgelegd voor nieuwe fietspaden, voorbereidende studies en onteigeningen voor toekomstige fietsprojecten in Herselt. “Geweldig nieuws voor de fietsers”, zeggen Luc T’Syen, voorzitter van N-VA Herselt en N-VA fractieleider Peter Keymeulen (N-VA). “Fietsen wordt dankzij deze Vlaamse investering vlotter en veiliger”.

 

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil meer Vlamingen verleiden om de auto te ruilen voor de fiets. Weyts trekt het investeringsbudget voor de fiets daarom op naar een historisch hoog niveau. In 2017, 2018 en 2019 wordt de magische (en lang onbereikbare) kaap van 100 miljoen euro per jaar telkens gerond. Nu is er ook een uitgebreid Fietsinvesteringsplan klaar met alle concrete projecten – en dat plan bevat ook goed nieuws voor Herselt.

 

“N-VA Herselt ijvert al lang voor meer fietsinvesteringen”, zegt voorzitter Luc T’Syen. “Snelle en comfortabele fietsverbindingen maken fietsen aantrekkelijker. Maar deze investeringen verhogen ook de verkeersveiligheid in onze gemeente. N-VA Herselt heeft bijvoorbeeld altijd gepleit voor het aanpakken van Aarschotsesteenweg. We hebben dit ook aangekaart bij minister Weyts”.

 

Uit het Fietsinvesteringsplan van minister Weyts blijkt dat er nog deze bestuursperiode (tot 2019) 500.000 euro Vlaams geld is vastgelegd voor gloednieuwe fietsinfrastructuur, voorbereidende studies of onteigeningen voor toekomstige fietsprojecten in Herselt. Het gaat puur om Vlaams geld voor de fietspaden langs de gewestwegen op het grondgebied van Herselt, dus bovenop de middelen die het lokale bestuur vrijmaakt voor de fietspaden langs de lokale wegen.

 

Concreet gaat het om een fietspad langs de  Aarschotsesteenweg (N19)

 

“We zijn enorm tevreden met deze geplande investering op Aarschotsesteenweg. Al moeten we wat de lokale wegen betreft de vinger aan de pols blijven houden. Goede fietsinfrastructuur is ook dringend nodig voor Dieperstraat, maar hier blijft het huidige schepencollege ondanks herhaaldelijke verkiezingsbeloftes nog in gebreke”, aldus N-VA fractieleider Peter Keymeulen, “We leggen dit dossier regelmatig terug op de tafel tijdens de gemeenteraad. En hopen ook binnenkort hier concrete resultaten van te kunnen zien.”

 

“Hier zaten veel fietsers in Herselt al lang op te wachten”, besluiten Luc T’syen en Peter Keymeulen tevreden. “We plukken nu lokaal de vruchten van het Vlaamse investeringsbeleid”.

 

Contact:

Luc T’Syen, voorzitter van N-VA Herselt

Peter Keymeulen, fractieleider N-VA Herselt

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is