Eerste Herseltse schoolstraten in Ramsel en Blauberg

Op 27 mei 2020

Schepen van onderwijs Pieter-Jan Parrein en zijn collega van MMM openden op 27 mei 2020 officieel de schoolstraten in Ramsel en Blauberg. Om de schoolomgevingen van Ramsel en Blauberg verkeersveiliger te maken voor kinderen die te voet of met de fiets naar school komen, werden deze schoolstraten ingevoerd.        

Inzetten op verkeersveilige schoolomgevingen

N-VA zet sterk in op de verkeersveiligheid in onze gemeente. Het creëren van veilige schoolomgevingen is hierin een belangrijke stap. Na een participatieproces met de schoolgemeenschap en de inwoners, ondersteund door de technische specialisten van de gemeente en de politie, werd aan beide scholen gekozen voor het invoeren van een schoolstraat. In Ramsel is deze gelegen in de Schoolstraat langs Vrije Basisschool De Bolster. In Blauberg komt deze in de Goorbaan langs Vrije Basisschool De Graankorrel, tussen Blauberg-centrum en Goordijk.

In een schoolstraat zijn auto’s tijdelijk niet toegelaten aan het begin en het einde van de school. Zo wordt de veiligheid van kinderen en begeleiders die te voet of per fiets naar school komen versterkt en het gebruik van de fiets of stappen aangemoedigd. Ouders die toch met de auto komen, kunnen aangeduide parkings gebruiken om vervolgens hun kinderen te voet naar school te brengen. Met behulp van een bewonerskaart kunnen lokale bewoners en hulpverleners wel nog steeds de schoolstraat in met de auto, maar enkel stapvoets.

De schoolstraten zullen geëvalueerd worden in 2021. Vanaf volgend jaar wordt het fietsen van de leerlingen van de lagere school nog verder ondersteund door het project Bike2School waarbij kinderen die met de fiets komen naar school, punten kunnen verzamelen om iets te kopen bij de lokale handelaars.

Samen met N-VA zorgen we allemaal voor meer veiligheid voor onze kinderen en een duurzamere mobiliteit!

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is