N-VA Herselt vraagt een onmiddellijke aanpak van de verkeersonveilige situatie Varendonksesteenweg

Op 4 september 2017, over deze onderwerpen: Verkeer, Verkeer & Mobiliteit, Verkeer en mobiliteit, Verkeersbeleid, Verkeersveiligheid

N-VA Herselt vraagt een onmiddellijke aanpak van de verkeersonveilige situatie Varendonksesteenweg.

Het wegnemen van de paaltjes en het onmiddellijk voeren van scherpe snelheidscontroles is een betere optie .

 

Sinds de asverschuivingen met paaltjes zijn reeds verschillende ongevallen gebeurd met ernstige letsels.

 

Als het de bedoeling was om de snelheid in de Varendonksesteenweg te verlagen, heeft het plaatsen van paaltjes precies voor het omgekeerde gezorgd.

 

-          Het recht van de snelste: wie is eerst?   Autobestuurders verhogen hun snelheid ruim vóór de as-verschuiving omdat er geen voorrangsregeling is  voorzien.

-          Het rechte van de sterkste ? Auto’s rijden ter hoogte van de asverschuiving volledig op het tegenovergestelde rijvak. Waar moeten de fietsers rijden? Wie is het sterkst bij een frontale botsing?

-          Fietsdoorgang of hindernisparcours ?  Rechts van de paaltjes  hebben fietsers een smalle doorgang en moeten tussen (een scheef gereden) bord en de rand van het wegdek rijden. Hindernissenparcours  of veilige doorgang?

-          Zichtbaar ? De asverschuiving wordt niet vooraf aangeduid en is niet verlicht. Blijft het in Herselt zomer? Is de gemeente Herselt vergeten dat een groot stuk van de Varendonksesteenweg op het fiestknooppuntnetwerl ligt tussen knooppunt 84 en 89 en er grote groepen fietsers deze weg gebruiken?

-          Voldoende breed ? Landbouwvoertuigen kunnen nauwelijks tussen de paaltjes rijden zonder de verkeersborden of paaltjes te raken.

-          Uitnodigend om traag te rijden of een uitnodigend voor ‘hobby-racepiloten’? Buurtbewoners getuigen dat in het weekend en ’s nachts de Varendonksesteenweg gebruikt wordt als race—en behendigheidscircuit. Wast dit de bedoeling?

 

Met de start van het nieuwe schooljaar en het bijkomend gebruik van de schoolgaande jeugd van deze weg, is een onmiddellijke aanpak écht heel dringend.

N-VA vraagt vandaag nog om onmiddellijk stappen te ondernemen en interpelleert vandaag het College van Burgemeester en Schepenen tijdens de gemeenteraad.

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is