810.000 euro extra investeringen in sport- en spelinfrastructuur

Op 14 december 2021, over deze onderwerpen: 10. Gezondheid, 3. Jeugd, 7. Jeugd, Activiteiten
klimwand buiten Blauberg

Gemeente Herselt heeft ambitieuze plannen om de inwoners dicht bij huis in beweging te krijgen. Schepen van Sport Mark Van den Wouwer, schepen Pieter-Jan Parrein en schepen Mireille Colson hebben hiervoor de koppen bij elkaar gestoken. Concreet werd er ook gekeken naar eigenheid van de verschillende deeldorpen en bewust voor een sportthema gekozen per deeldorp.

Bovendien werden ook de middelen voor sport en spel over de verschillende beleidsdomeinen samengevoegd en stevig opgetrokken van 375.000 euro tot 810.000 euro.

“Corona heeft iedereen echt noodgedwongen naar buiten gebracht. Dit was de enige plaats waar we op vele periodes in deze pandemie nog mochten sporten, nog konden ontsnappen aan onze werkplek/woonkamer of waar we onze vrienden nog konden ontmoeten;” aldus schepen van Sport Mark Van den Wouwer. “Daarom investeert de gemeente Herselt fors in sport- en spelinfrastructuur en dit gespreid over het hele grondgebied.“

 

Skaten in Ramsel, klimmen in Blauberg

“We kiezen voor Ramsel als deeldorp voor het skatepark, hier is de vraag van de kinderen zeer groot en hier gaan we graag op in” aldus schepen Mark Van den Wouwer.

Maar dus ook in de andere deeldorpen wordt er gekozen voor specifieke thema’s. In Blauberg werd er gekozen voor een beweegpark met klimwanden. En een multimove-pad waarbij gericht wordt op groendomein Hertberg. Er blijft ook ruimte voor voetbal, zowel in Blauberg als in Bergom.

“Met plannen voor een technisch BMX/mountainbike parcours en een pumptrack kiezen we In Bergom resoluut voor de fiets. “ stelt schepen Mireille Colson. “Hiervoor kijken we uit naar een samenwerking met de clubs voor input over de gewenste technische details.”

 

Samen met de geplande investeringen in infrastructuur zoals Lokaal dienstencentrum in Varenwinkel en Bergom, en de jeugdlokalen in Blauberg wordt er zo gezorgd voor de versterking van de verschillende dorpskernen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is