Buitenschoolse kinderopvang ‘De Dabberkes’ opent de deuren in Ramsel

Op 27 november 2020, over deze onderwerpen: 1. Visie op sociaal beleid, 2. Onderwijs, 2. Visie op sociaal beleid, 3. Jeugd, 3. Sociaal weefsel & OCMW en veiligheid, 3. Sociaal weefsel en OCMW, Kinderen, Kinderopvang, OCMW, OCMW & Sociale Zaken, OCMW-nieuws, Onderwijs en kinderopvang

Onze N-VA-schepenen van patrimonium en kinderopvang, Mark Van den Wouwer en Pieter-Jan Parrein, openden op 27 november 2020 samen met de voormalige OCMW-voorzitter de nieuwe buitenschoolse kinderopvang te Ramsel.

Pieter-Jan en Mark zijn blij dat de kinderen van Ramsel eindelijk een mooie hedendaagse locatie hebben met alle comfort voor de altijd kwalitatieve Buitenschoolse Kinderopvang. De kindjes en begeleidsters waren alvast zeer enthousiast over de nieuwe locatie! Door de coronamaatregelen kon er wel jammer genoeg geen feestelijke opening plaatsvinden.

Het gebouw is een moderne constructie uit prefabbeton met warme houten elementen en kostte in totaal 1,6 miljoen euro. De kinderopvang kan 80 kindjes ontvangen en gebeurt op het gelijkvloers in een grote open ruimte met verrijdbare opbergkasten.

De infrastructuur zal niet alleen gebruikt worden door de Buitenschoolse Kinderopvang van de gemeente Herselt. Het multifunctionele concept maakt dat de school en de lokale gemeenschap er ook veel plezier aan zullen beleven. Overdag maakt de kleuterschool gebruik van de nieuwe toiletten en grote speelruimte. Ook is het de bedoeling om kleinere lokale activiteiten gebruik te laten maken van het gebouw.

Bovenop de opvanglocatie worden twee appartementen voorzien voor het lokaal opvanginitiatief voor gezinnen die hun thuisland moesten ontvluchten. OCMW Herselt zet in op gezinnen met kinderen en beschikt over 4 volwassen plaatsen, en 6 plaatsen voor kinderen. De toegang tot deze appartementen gebeurt via een aparte trap langs de buitenkant van het gebouw om de privacy van de bewoners te verzekeren. Verder is er nog een vergaderruimte op de eerste verdieping die ook door verenigingen gebruikt kan worden.

Een toplocatie voor een top kinderopvang!

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is