Burgemeester Peter Keymeulen en Schepen Pieter-Jan Parrein openen Elsschotwandeling in Blauberg

Op 13 juni 2020, over deze onderwerpen: Programma en standpunten, 6. Cultuur, Cultuur & toerisme, Cultuur (+ erfgoed en toerisme), Cultuur (erfgoed+toerisme), Cultuur / erfgoed / toerisme / feestelijkheden, Cultuur / toerisme / feestelijkheden, Cultuur en erfgoed, Cultuur en feestelijkheden, Cultuur en kunst
opening Elsschot wandeling

2020 staat in Herselt in het teken van Elsschot. Als eerbetoon aan de grote Vlaamse schrijver Willem Elsschot werkte de gemeente Herselt een programma uit met activiteiten rond de beroemde Antwerpse schrijver en zijn band met deelgemeente Blauberg. Om iedereen de kans te geven om letterlijk in devoetsporen van deze schrijver te treden en kennis te maken met zijn oeuvre, opende gemeente Herselt op zaterdag 13 juni officieel de literaire ‘Willem Elsschotwandeling’.

De 6 km lange wandeling vertrekt en eindigt aan de kerk van Blauberg aan het monument ‘Kaas’. Niet alleen kan je genieten van de mooie natuur, langs het parcours staan ook 12 informatieborden met tekstfragmenten uit Elsschots gedichten en boeken die verwijzen naar een aspect van zijn leven en zijn oeuvre. Op ieder bordstaat een QR-code waarmee bijkomende uitleg kan geraadpleegd worden Ontdek zeker wat Elsschot zo aantrok aan ons deeldorp Blauberg en ontdek meer over het literaire werk en leven van deze schrijver. Geniet van de gezonde buitenlucht en wie weet doe je hier net als Willem Elsschot heel wat inspiratie op.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is