De oppositiebank - Werken aan de Ramselsesteenweg

Op 17 april 2015

Dat blijft maar duren. Elke gemeenteraad opnieuw vragen we naar de stand van zaken en elke keer moeten we met verbijstering vaststellen dat schepen Christiane Van Thielen zich in het dossier vastrijdt, of misschien moeten we straks zeggen ‘in de gracht rijdt’.

Het is voor onze fractie overduidelijk dat de schepen dit dossier niet kent en onvoldoende opvolgt. Wanneer we vragen naar de meerkost van de werken moet ze steeds het antwoord schuldig blijven. En dat is al maanden zo. Ik zie me zo al een eigen bouwproject opvolgen: ‘Ah, extra kosten mijnheer de aannemer? Ja, doe maar, ’t is goed.’ Als je dat privé doet, OK, dan is het voor eigen rekening. Maar in dit gaval gaat het om geld van de belastingbetaler. Dan is het slecht bestuur.

Wist je trouwens dat men aan de nieuwe weg een stevig veiligheidsprobleem heeft voor fietsers? Dat is het gevolg van een diepe gracht op minder dan een halve meter van het fietspad. En dat is niet eenvoudig op te lossen.

Van het antwoord van schepen Christianne van Thielen wordt je wel even stil. Door te beweren dat dit voorzien was, door te verwijzen naar het studiebureau en te stellen “ik kan die plannen zelf niet lezen” stel je de N-VA oppositie niet gerust. Zo kom je snel in nauwe schoentjes … 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is