Dexia heeft opnieuw miljarden nodig

Op 7 oktober 2012

De regering doet al het mogelijke om slecht nieuws uit te stellen tot na de gemeenteraadsverkiezingen. Het ziet er niet naar uit dat ze in alle gevallen in dat opzet gaan slagen.

Na tegenvallende economische groeicijfers en een nieuw record aan faillissementen komt Dexia, zoals te verwachten was, weer een karrenvracht geld vragen. Dexia is nu een staatsbank. Bijgevolg moet het geld opgehoest worden door … de belastingbetaler. U en ik dus.

Hoeveel geld heeft Dexia dit keer nodig? In de wetstraat circuleren cijfers die variëren tussen de 5 en de 10 miljard. Voor de goede orde: Di Rupo moet volgend jaar minstens 4 miljard besparen om aan zijn begrotingsdoelstelling te voldoen. Met Dexia erbij komt dat op minimaal 10 miljard euro!

10 miljard is zo enorm veel dat het niet echt te vatten is voor mensenhersenen. Maar wanneer je dat getal deelt door het aantal Belgen, dan kom je uit op 1000 euro. 1000 euro voor elke bejaarde, werkende, werkzoekende, jongere en kind.

Voor een gemiddeld gezin met 2 kinderen is dat 4000 euro op 1 jaar! Wanneer Dir Rupo naar gewoonte weer naar de belastingen kijkt voor een oplosisng dat ziet het er niet goed uit voor de werkende mensen.

Dexia werd op deze site al eerder aangekondigd als een nationale ramp. Het Dexia debacle is het resultaat van een bank die door politici gerund wordt. Met dank aan de oude politieke partijen.

CD&V, SP.a, VLD, hoe gaan jullie deze nieuwe besparingsronde aan de mensen uitleggen?

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is