Europarlementsraadslid Assita Kanko op bezoek in Herselt

Op 4 oktober 2020

In 2020 viert de gemeente Herselt het Elsschotjaar waarmee een hommage wordt gebracht aan een van de grootste auteurs van Vlaanderen. Zondag 4 oktober stond in de bibliotheek van Herselt een literair panelgesprek op het programma met Michaël Pas, Europarlementslid Assita Kanko (N-VA) en professor Marcel De Smedt. In het literair panelgesprek gingen de panelleden in gesprek over hun bewondering voor Willem Elsschot en de impact van de schrijver op hun leven.

Daarnaast werd door Michaël Pas poëzie voorgedragen van Willem Elsschot, zoals hij meesterlijk deed tijdens het programma Winteruur met Elschots gedicht ‘Het Huwelijk’ (aflevering woensdag 8 januari 2020).       

In 2021 vieren we het 100-jarig bestaan van de roman 'De Verlossing'

In 2021 is het 100 jaar geleden dat de roman ‘De Verlossing’ van Willem Elsschot werd gepubliceerd. Voor het schrijven van deze plattelandsroman en ook zijn andere romans haalde Willem Elsschot veelvuldig inspiratie uit zijn verblijf in Blauberg, een deeldorp van de gemeente Herselt. 

Naar aanleiding van dit jubileumjaar werd op zondag 4 oktober 2020 ook het boek ‘Strijd in het dorp: over De Verlossing van Willem Elsschot’ voorgesteld dat werd samengesteld door Elsschot-kenner Koen Rymenants. 

Schepen van Cultuur Pieter-Jan Parrein is trots dat in Herselt onze mooie natuur en ons gezellig deeldorp Blauberg zorgden voor inspiratie voor Willem Elsschot voor het schrijven van zijn literatuur. Met de activiteiten van het Elsschotjaar zorgen we voor extra aandacht voor zijn nog steeds sprankelend oeuvre. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is