Gemeenteraad volledig papierloos vanaf april

Op 26 februari 2019, over deze onderwerpen: Klimaat, Klimaat en Energie

Pieter-Jan Parrein, Schepen van gemeenschapszaken, interne werking en evenementen, gaat voor een digitalisering van de gemeenteraad en schepencollege. Vanaf april zullen alle raadsleden dan ook overstappen van een uitnodiging en toelichting op papier naar een volledig digitale uitnodiging van onze gemeenteraad.

Maandelijks worden voor 23 raadsleden de toelichtingsnota en notulen van vorige raad geprint, telkens goed voor enkele honderden bladen papier, veel werk voor de mensen van het secretariaat voor het printen, en bovendien werden deze dan nog eens aan de raadsleden bezorgd door gemeentepersoneel.

Ecologischer en efficiënter

Pieter-Jan : "Ook wij kunnen ons steentje bijdragen aan een beter klimaat. En waar kunnen we best beginnen dan bij onszelf? Minder papier is ecologischer, en we sparen bovendien een hoop werk uit voor het secretariaat"

Schepencollege werkt al sinds januari papierloos

Het schepencollege werkt al sinds januari volledig papierloos, via een toepassing van remmicom zullen alle raadsleden alle stukken ter voorbereiding van de raad digitaal kunnen raadplegen en ook hun voorbereiding kunnen maken in dit systeem.

 

Laat het duidelijk zijn :  Deze coalitie N-VA en MMM kiest voor duurzame en efficiënte oplossingen. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is