Het programma van N-VA Herselt inspireert

Op 12 oktober 2012

Het programma van N-VA Herselt (hier) is interessante lectuur. Het biedt ideeën voor de ondersteuning van jonge gezinnen, voor de versterking van ons sociaal weefsel, voor de verbetering van de mobiliteit. Bovenal is het een codex voor een nieuwe beleidsethiek.

Zelfs partijen die in Herselt al tientallen jaren het beleid bepalen putten er tijdens deze verkiezingsperiode inspiratie uit. Zo kwam de voorzitter van een grote Herseltse en Christelijk geïnspireerde partij (sic.) op het idee om het beleid op vlak van kinderopvang administratief te ondersteunen met een loket kinderopvang. Ook onstaat nu bij diezelfde partij het bewustzijn dat de muren tussen gemeentehuis en OCMW gesloopt moeten worden. De lijsttrekker deed nog beter. Hij liet door een ghost-writer in Het Nieuwsblad notuleren dat nieuwe vormen van samenwonen (kangoeroe-wonen, cohousing en dergelijke) het aanbod aan betaalbare woongelegenheden sterk kan verhogen zonder dat daarvoor de open ruimte moet aangesproken worden. De ideeën zijn stuk voor stuk een copy/paste uit het programma van N-VA Herselt. Zijn bewering dat de huurwetgeving moet aangepast worden is niet helemaal correct. Maar bon, Rome is niet op 1 dag gebouwd.

Voor ons is dit zonder meer bemoedigend. Zelfs wanneer we op 14/10 niet voldoende stemmen halen om het beleid te bepalen, kunnen we toch als innovator nog zorgen voor die broodnodige frisse wind.

Tenminste, als iedereen zijn verkiezingsbeloften nakomt natuurlijk!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is