Marlies Vangeel is de nieuwe voorzitter van N-VA Herselt

Op 9 maart 2013

Elke drie jaar krijgen N-VA leden de kans om een nieuw afdelingsbestuur te kiezen.

Afgelopen vrijdag was Herselt aan de beurt. De gemiddelde opkomst voor een bestuursverkiezing is vrij laag. Maar dat was niet zo in Herselt. Daar heeft het enthousiasme voor verandering nog niets aan kracht ingeboet. Integendeel.

De partij overtuigde in oktober 34% van de kiezers. Met negen leden in de gemeente-, vier in OCMW- en én in de provincieraad is de verantwoordelijkheid aanzienlijk. Maar duidelijk niet groot genoeg om de 27 jarige Marlies Vangeel af te schrikken. Zij werd verkozen tot nieuwe voorzitter. Aftredend voorzitter Peter Keymeulen opteerde voor fractieleider in de gemeenteraad en een ondersteunende rol als ondervoorzitter. Beide zijn ‘oudgediende’ in de twee jaar jonge partij. Waardoor op dat vlak alvast de continuïteit verzekerd is.

De meest opmerkelijke verandering is wel de grote instroom van nieuwe bestuursleden. Maar liefst tien nieuwe kandidaten boden zich aan en werden ook verkozen. De uitdaging voor de volgende maanden wordt dan ook om een bestuursgroep van 25 mensen efficiënt in te zetten om die broodnodige positieve verandering teweeg te brengen.

Welke zijn de bestuursleden van N-VA Herselt?

  • Marlies Vangeel (voorzitter en gemeenteraad)
  • Peter Keymeulen (ondervoorzitter en fractieleider gemeenteraad)
  • Mireille Colson (afdelingsbestuur, gemeenteraad, provincieraad)
  • Mark Van den Wouwer, Maurice Van der Veken, Rita Aerts, Tinne Salien, Karel Verstappe, Ivo Van den Bulck (afdelingsbestuur en gemeenteraad)
  • Hilde Vekemans, Stefan Korthout, Pieterjan Goris, Janien Van den Bulck (afdelingsbestuur en OCMW-raad)
  • Ann Gilis, Luc T'Syen (herverkozen voor het afdelingsbestuur)
  • Luc Antonis, Anne Celen, Hans Celen, Willy Colson, Kris Ector, BernHard Moens, Eric Sorgeloos, Rudi Teirlinck, Stef Van Calster, Johnny Van Win (nieuw in het afdelingsbestuur)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is