N-VA fractie vraagt duidelijkheid rond hanteren geluidsnorm

Op 30 april 2013

In het begin van 2013 is Vlarem 2 (Vlaams reglement betreffende de milieuvergunning) met zijn nieuwe richtlijnen betreffende geluidshinder in voege getreden. De milieuambtenaar van Herselt schreef een advies dat toepasbaar zou zijn in Herselt en waarvan akte werd genomen. 

De N-VA fractie, stelt echter vast dat er toch willekeur heerst bij het vergunnen van geluidsnormen. Zo heeft de ene fuif recht op 95dB tot 04.00u en het andere evenement moet zijn dB beperken tot 35dB vanaf 01.00u. Voor elk evenement worden andere regels toegepast, zonder logische verklaring.  

Marlies Vangeel: "Er is niets zo frustrerend als burger om de beslissing van het schepencollege af te moeten wachten, zonder dat men ook maar enig idee heeft wat de uitkomst zal zijn. Zeker ook niet, als achteraf blijkt dat soortgelijke evenementen andere regels krijgen opgelegd."

N -VA heeft op de gemeenteraad de vraag gesteld om duidelijk de criteria op te sommen welke het schepencollege toepast bij de beslissingsprocedure. 

Wij wachten alvast het antwoord af en hopen dat bvb. Blauberg Kermis niet de dupe wordt van de bestuurlijke wispelturigheid. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is