N-VA Herselt zet volop in op een toegankelijke kinderopvang

Op 20 juni 2021

De buitenschoolse kinderopvang in onze gemeente is al bijzonder kwalitatief. Onze begeleidsters zijn fantastisch, dat weet iedereen! We zetten als gemeente ook in op meer begeleidsters dan strikt noodzakelijk, waardoor er een betere begeleiding is. Onze buitenschoolse kinderopvang is ook heel laagdrempelig: onze tarieven zijn heel democratisch en je hoeft niet vooraf in te schrijven. In ieder deeldorp hebben wij een buitenschoolse kinderopvang georganiseerd door de gemeente en dat is ook heel bijzonder. We blijven ook verder investeren in betere infrastructuur, na de nieuwe locatie in Ramsel, wordt nu de vernieuwde opvanglocatie in Bergom uitgewerkt.

Maar onze N-VA-schepen voor Kinderopvang, Pieter-Jan Parrein, is ook trots om nog bijkomende nieuwe initiatieven aan te kondigen om de opvang voor onze kinderen te verbeteren en de zoektocht naar opvang te vergemakkelijken.

Uitbreiding van de buitenschoolse kinderopvang in Varenwinkel op woensdagnamiddag

De opvang na school wordt verder uitgebreid! Sinds de coronacrisis is er ook de woensdagnamiddag buitenschoolse kinderopvang in Varenwinkel. Deze opvang is succesvol en daarom werd de beslissing genomen om deze blijvend te organiseren. De kinderen van Varenwinkel kunnen nu elke ochtend vanaf 7 uur en ’s avonds tot 18 uur terecht in de buitenschoolse kinderopvang die georganiseerd wordt door de gemeente en die doorgaat in de school.

De zoektocht naar opvang vergemakkelijken!

Ook voor ouders met jongere kinderen (0-3 jaar) vergemakkelijken we de zoektocht naar opvang. Herselt heeft samen met Hulshout en Westerlo zich ingeschreven in een gebruiksvriendelijk digitaal platform om te zoeken naar kinderopvang voor onze jongste bengels. Via de link Opvang.Vlaanderen wordt het aanbod aan kinderopvang overzichtelijk op kaart gebracht voor Herselt en beide buurgemeenten. Je hoeft als ouder niet meer elke opvang/onthaalouder apart te contacteren om opvang te vinden voor je kind. Via Opvang.Vlaanderen kan je opvanginitiatieven kiezen en een aanvraag doen, waarbij je een bericht ontvangt van de status van deze aanvragen. Alles simpel op één plaats te vinden en aan te vragen!

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is