N-VA vraagt opnieuw de onmiddellijke stopzetting van de bijkomende belastingverhogingen in Herselt door het CD&V-bestuur

Op 10 november 2017
Mark Van den Wouwer

Eind 2016 werden de plannen van het CD&V-bestuur duidelijk voor verschillende belastingverhogingen in Herselt. N-VA heeft zich al meermaals in de Gemeenteraad tegen deze plannen gekeerd die de aanvullende personenbelasting willen verhogen van 7,5% naar 8,2% tijdens de periode 2017-2020. (zie grafiek hieronder) N-VA vindt het niet correct dat de inwoners van de gemeente Herselt moeten opdraaien voor het financiële wanbeleid van de huidige CD&V-meerderheid. Ter vergelijking, Herselt is de enige gemeente in Vlaanderen (van de 307) die deze belasting verhoogde in 2017.
 
Tijdens de Gemeenteraad van 23 oktober probeerde N-VA opnieuw de burgemeester en zijn schepen van Financiën te overtuigen van een andere aanpak. Wij vinden dat de gemeente zelf zijn verantwoordelijkheid moet nemen voor het dempen van de financiële put via het verbeteren van de efficiëntie van het beleid en van de gemeentediensten. Zo kan onze inwoners een belastingverhoging bespaard worden waar zij geen enkele schuld aan hebben. N-VA wil de aanvullende personenbelasting terug verlagen naar 7,5% (in plaats van de huidige 7,7%) en verzet zich absoluut tegen een verdere verhoging volgend jaar naar 7,8%. Uit onze bevraging blijkt ook dat de grote meerderheid van de inwoners ons hier in steunt.

"CD&V moet verantwoordelijkheid nemen voor financiële problemen gemeente"


“N-VA wil dat het CD&V-bestuur zelf zijn verantwoordelijkheid neemt voor de financiële problemen in Herselt en niet de gemakkelijkheidsoplossing kiest van het verhogen van de belastingen op de kap van de inwoners”, aldus raadslid Mark Van den Wouwer,“N-VA wil de belastingverhoging ongedaan maken en inzetten op het versterken van de efficiëntie van het beleid en van de gemeentediensten om de door CD&V veroorzaakte financiële problemen op te lossen.”
CD&V keurde opnieuw ons voorstel af. Gelukkig kunnen de kiezers volgend jaar zelf bepalen welke oplossing ze willen.


Mark Van den Wouwer: Mark.VandenWouwer [at] n-va.be (0477/63 93 52)
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is