'Onze' Mireille Colson is 18de effectieve kandidaat voor de kamer in kieskring Antwerpen!

Op 9 april 2014

Tijdens de komende verkiezingen is onze Herseltse Mireille Colson (36) dé kandidaat voor de Zuiderkempen op de lijst voor de federale kamer van volksvertegenwoordigers. Verkozen worden vanuit een 18de plaats bij de effectieven is niet vanzelfsprekend, maar een strijdplaats ligt haar wel.

Zaterdag, 22 februari keurde de partijraad van de N-VA de Vlaamse en federale lijsten voor de verkiezingen van 25 mei goed. Met Bart De Wever als lijsttrekker maakt N-VA kans op een mooie score. Tegelijk zullen zowat alle andere kandidaten moeten knokken om af en toe uit de schaduw van de lijsttrekker te komen.

Geen cadeautjes

Mireille Colson: ‘Plaats 18 voor de kamer is een strijdplaats, maar zo heb ik het graag’. ‘Met alleen de gemeente- en provincieraadsverkiezingen van 2012 op mijn palmares ben ik nog relatief jong in de politiek, ik verwacht geen cadeautjes’. Toch verbaasde Mireille Colson in 2012 al vriend en vijand; als nieuweling vanuit een strijdplaats een zitje in de gemeenteraad én de provincieraad bemachtigen is geen sinecure. Zij deed beide op een overtuigende manier.

De komende maanden zullen druk zijn’ zegt ze, ‘maar ik zal doen wat kan om te zorgen dat de Zuiderkempen sterk vertegenwoordigd wordt in de kamer ’. Haar lopende mandaten en haar job blijven voor de vertaler van opleiding uiteraard de prioriteit, maar hobby’s als koken en optreden met de coverband zullen de komende maanden op een zachter vuurtje gezet worden.

Nog meer streekgenoten

Op de lijst van de kamer voor Antwerpen vinden we ook Jan De Haes van Heist-op-den-Berg en Christoph Molderez van Geel bij de effectieven. Caroline Janssens van Veerle Laakdal staat op de 6de plaats bij de opvolgers.

Voor de verkiezing van het Vlaams Parlement zal Herman Wijnants van Westerlo als BV uitgespeeld worden voor de Zuiderkempen. De Westmeerbeekse Stef Mattheus is 15de opvolger. Verder vinden we als vertegenwoordigers van de buurtgemeenten Kathleen Vantyghem van Heist-op-den-Berg bij de effectieven en burgemeester van Geel Vera Celis als eerste opvolger.

Op pad

‘We moeten nu met zijn allen op pad om uit te leggen dat nu veranderen een noodzaak is. Nog meer van hetzelfde PS beleid gesteund door de Vlaamse klassieke partijen staat gelijk met verlies van welvaart. Maar het verhaal is positief: als we veranderen gaan we ook terug vooruit’ zegt Mireille Colson . ‘Wij doen de volgende maanden ons verhaal. Daarna is het aan de kiezer.’

Mireille Colson is te volgen op sociale netwerken

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is