RUP Woonkernen - Openbaar onderzoek tot 2 maart - voorbeeld bezwaarschriften

Op 27 februari 2018, over deze onderwerpen: Ruimtelijk beleid, Ruimtelijke ordening, Ruimtelijke Ordening & Stedenbouw, RUIMTELIJKE ORDENING & WONEN, Ruimtelijke Ordening - Wonen, RUP
RUP Woonkernen - Voorbeeld bezwaarschrift Bergom

Beste inwoner van Herselt,

Zoals u misschien weet werkt het gemeentebestuur aan een aanpassing van het gewestplan voor de dorpskernen. In iedere deelgemeente zijn hier infovergaderingen over georganiseerd. De plannen van de gemeente maken onderdeel uit van een bijgestelde visie op ruimtelijke ordening, gebundeld in een Ruimtelijk Uitvoeringsplan dat de naam RUP Woonkernen meekreeg. In dit RUP worden zones vastgelegd waar gebouwd mag worden, samen met de voorwaarden waaraan een (nieuw) gebouw moet voldoen. U kunt de verschillende onderdelen van dit RUP hier terugvinden op de website van de gemeente:  https://www.herselt.be/wonen-en-milieu/ruimtelijke-ordening/ruimtelijke-planning/gemeentelijke-ruimtelijke-uitvoeringsplannen-(rup)

Bezwaarschrift mogelijk tot vrijdag 2 maart

Op dit ogenblik is het RUP Woonkernen in de laatste dagen van het openbaar onderzoek. Dit wil zeggen dat u nog tot 2 maart ’s middags tijd hebt om een bezwaar in te dienen bij de gemeente. De N-VA ziet nog veel tekortkomingen en tegenstrijdigheden in de huidige versie van dit RUP zowel algemeen voor heel Herselt als voor de specifieke plannen per deelgemeente.

We hebben al onze bezwaren en opmerkingen per deelgemeente opgelijst in de documenten in bijlage. Deze teksten kunt u gebruiken als basis van uw eigen bezwaarschrift, ofwel geheel of gedeeltelijk.

Voor meer informatie kunt u deze mensen contacteren:

- voor Bergom: Luc T’Syen (Heide 3, luc.tsyen [at] n-va.be , 0477/960821)

- voor Blauberg: Lore Kenis (Berkenveld 17A, lore_kenis [at] hotmail.com )

- voor Ramsel: Mark Van den Wouwer (Visvijverstraat 1, mark.vandenwouwer [at] n-va.be , 0477/639352) en Pieter-Jan Parrein (Dirksland 13, Pieter-Jan.Parrein [at] n-va.be , 0478/340092)

of contacteer onze lijsttrekker Peter.keymeulen [at] n-va.be 0495 58 33 14

U kunt zelf uw bezwaarschrift afgeven op het gemeentehuis (vraag zeker een ontvangstbevestiging) ofwel aangetekend versturen naar de gemeente ofwel op de bus doen bij Mark Van den Wouwer (Visvijverstraat 1, Ramsel) ten laatste op 2 maart (1000Hr). Mark regelt dan de bezorging bij het gemeentehuis.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is